Notícies

El CH Salle es reivindica com un dels equips que lluiten per estar a dalt

El conjunt, sisè del grup D amb 19 punts i dos partits ajornats per la covid, és un dels equips del grup capdavanter

El salt qualitatiu que ha fet aquesta temporada el CH La Salle, amb el fitxatge de diversos jugadors de categories superiors, està donant els seus fruits. El conjunt de Pau Lleixà forma part del bloc de sis o set equips capdavanters al grup D de Primera Estatal que lluiten per ocupar les primeres places de la classificació. Després del primer matx de la segona volta, amb victòria contra l’Handbol Terrassa per 31 a 24, La Salle ocupa la sisena posició amb 19 punts i dos partits ajornats per la covid –les dues primeres jornades del 2022–, contra l’Handbol Sabadell al pavelló Miquel Poblet, que es jugarà el 9 de març, i a la pista de l’Handbol Palautordera, el 15 de febrer.

A nivell de resultats estic content perquè l’equip depèn de si mateix per ser segon. Tant de bo ens respectin les lesions a la segona volta per seguir a la part de dalt

Pau Lleixà


Valoracions. “A nivell de resultats estic content, ja que l’equip depèn de si mateix per optar a la segona plaça que dona accés a disputar la fase d’ascens”, ha valorat Lleixà, qui ha destacat la trajectòria “de menys a més” que ha fet la plantilla, tot i patir nombroses lesions. Durant la primera volta, l’equip ha perdut Toni López, amb una lesió al tendó d’Aquil·les; Arnau Titos, amb trencament parcial dels lligaments creuats, i el porter Adrià Barbecho, amb una fractura als dits del peu, a més d’altres jugadors amb lesions musculars. “Malgrat tot, ens hem sabut sobreposar i tirar endavant els partits”, ha remarcat l’entrenador.

Objectiu. El tècnic reconeix que “pujar de categoria no és un objectiu del club aquest any, ara bé, nosaltres com a equip lluitarem per quedar el més amunt possible”, manifesta Lleixà, qui espera que en el segon tram de la competició “ens respectin les lesions per poder ser més regulars i seguir enganxats a dalt. No serà fàcil perquè cap equip et regala res i la lliga està molt igualada”.

D’altra banda, l’entrenador s’ha mostrat molt satisfet de l’adaptació dels nous jugadors. “Ha anat molt bé perquè la majoria ja es coneixien perquè havien compartit vestidor en d’altres equips”. Sobre els aspectes que considera que encara ha de millorar la seva plantilla, Lleixà opina que ha de treballar la defensa “per acabar de fer un mur sòlid. De mica en mica ho estem consolidant, gràcies també a l’ajuda sota els pals de Guillem Herms”. Entre les virtuts de l’equip, Lleixà ha posat en valor el bon ambient que hi ha entre els jugadors i el capítol ofensiu. “Les transicions en primera i segona onada són el nostre punt fort. Marquem molts gols així, tot i que en atac posicional també tenim molta qualitat, amb jugadors com Borja Lancina, Víctor Sáez, Josep Quirós i Pau Maresma”.


Hem de ser un equip més regular

Borja Lancina

L’exjugador professional Borja Lancina, fitxat a principi de temporada, és un dels puntals del CH La Salle. El lateral, de 28 anys, és el quart jugador més golejador del grup D, amb 105 gols en 14 partits, seguit de ben a prop pel seu company d’equip, Víctor Sáez, amb 95, a la sisena posició.

Quin balanç fa de la primera volta?
El balanç és positiu ja que estem a dalt de la taula, tot i que ser un equip amb moltes incorporacions.

S’ha adaptat bé a l’equip?
Sí, hem aconseguit tenir un equiibri entre els més veterans i els més joves. Som un grup molt unit. Estic feliç a Montcada.

Com veu la competició?
Ja coneixia la Primera Estatal, perquè havia jugat abans i no ha canviat gaire, ja que hi ha sis o set equips que lluiten per les dues primeres places.

Què creu que s’ha de millorar a la segona volta?
Hem d’aconseguir ser més regulars en l’aspecte tàctic i de disciplina. És el nostre objectiu de la segona volta.

Quina és la principal virtut de l’equip?
Sempre tenim una bona actitud i lluitem fins al final. Sabem aixecar-nos davant les adversitats.

Com veu la possibilitat de ser segons?
Existeix, però no és el nostre objectiu. Som un equip en construcció que està treballant molt bé. A nivell de club, també s’estan fent molt bé les coses però, a curt termini, no és la nostra fita.

La covid està alterant la lliga?
Ens hem d’adaptar. Tothom ha d’estar preparat per jugar perquè en qualsevol moment pot aparèixer algun positiu i haver de tenir la responsabilitat de tirar enda-vant l’equip per aconseguir un resultat favorable.

Font: laveu.cat | Sílvia Alquézar

Foto: Pere De Lamo